CHECK NEW SET BY DJ PIRI

SMOKE ESSENCE 42

SMOKE ESSENCE 42 ÚČINKUJÍCÍ
Main Stage DJs: LX IX (uk), Piri, Tarabass, Radan Just, Knom

PARTY INFO
Datum: 18.12.2009
Start: 20:00 h
Místo: Cafe de la Ostrava, ul. Stodolní, Ostrava (cz)
Vstupné: zdarma
Styl: house & breakbeat
Info: info@piri.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA
Další party ze série Smoke Essence je tady. Letošní poslední díl, v celkovém pořadí už dvaačtyřicátý, se uskuteční v pátek 18.12.2009 ve svém domovském klubu Cafe de la Ostrava na Stodolní ulici v centru severomoravské metropole Ostravy. A kdo všechno vám zpříjemní tento páteční předvánoční večer? Organizátor a resident DJ Piri si pozval tuto trojici DJs: Radan Just, Tarabass a Knom. Kromě výše jmenovaných českých DJs se na tomto dílu Smoke Essence představí special guest, a to DJ LX IX z anglického Bristolu. Pojďme si tedy všechny aktéry postupně představit.

PIRI
Piri patří mezi známé osobnosti ostravské klubové scény, na které se pohybuje už od roku 1996. Hrál v podstatě ve všech klubech Ostravy: kupříkladu Fabric, Marley, Klid, Cafe de la Ostrava, Planet, Koruna, Bandit, Sydney, Bar-Vy atd. Dále v rámci České republiky vystupoval v klubech v Praze, Brně, Olomouci, Vyškově, Boskovicích, Hranicích na Moravě, Opavě... Také hrál na Slovensku, několikrát v Polsku a v neposlední řadě v květnu 2008 vystoupil v Anglii ve světově známém klubu Sankeys (Manchester), kde pravidelně hrávají jména jako Pete Tong, Dave Clarke, Tocadisco, Trentemoller a další světové star. Krom klubů se Piri představil i na festivalech Colours of Ostrava, Semtex Suncastle nebo Summer of Love 2009.
V současnosti se Piri jako DJ prezentuje hudbou na pomezí progressive / tech / tribal / electro house music. Jeho sety jsou většinou mixem těchto 4 vyjmenovaných stylů, ale dokáže se stylově přiblížit k jednomu z nich v závislosti na celkovém konceptu dané párty. Souhrnně by se jeho styl dal nazvat energy club house.
Mimo jiných aktivit, jako jsou grafické návrhy letáků a focení party fotek, je Piri také rezidentem několika ostravských klubovek - Lets Talk About Vinyl, Enjoy The Music nebo Inside. Ovšem mezi jeho nejvyhlášenější a nejnavštěvovanější patří Smoke Essence v klubu Cafe de la Ostrava na oblíbené Stodolní ulici v centru Ostravy, kam si zve hosty z celé České republiky, ale také ze sousedního Slovenska či Polska. Důkazem oblíbenosti této klubové noci budiž to, že povětšinou končí až v pozdních ranních hodinách, kdy jsou ostatní podniky na Stodolní ulici už dávno zavřeny.

RADAN JUST
DJ a producent ze Severní Moravy věnující se hudbě od svého mladí. Nejdříve ho ovlivnil rock, metal, hc, atd. Což jej vedlo k prvnímu kontaktu s hudebními nástroji. Kytara a basa se staly součástí jeho denního rytmu. Po nějaké době se dostává do jeho rukou electronická hudba, které absolutně propadá. V roce 2001 se začíná učit tajům djingu od známé ostravské dvojky C-Phone & Elvis z Dvoiky.Troiky a Ext-dust crew. Nicméně učitelé jsou drum&bassoví DJs, ale Radan se nenechává zviklat a věnuje se house, breakbeatu a technu.
Stává se hlavním iniciátorem a organizátorem klubových nocí v klubu Tazzmania pod názvem Puls. Zúčastňuje se párty Mortal Combat jako DJ a i jako hlavní dekoratér pod nickem Decolective. Tento nick po nějaké době začne využívat i jako nick producentský. Do jeho setů se začíná promítá také minimal, který si velmi oblíbí. Přičemž se časem pozvolna propadá do vln abstraktně experimentální electroniky. Minimalu se však věnuje nejvíce, experimentuje s jeho možnostmi a snaží se posunout vnímání tohoto stylu. S producentem jenž si říká Noxurall, vytváří pod názvem Decolective vs. Noxurall také několik skladeb v dubstep stylu. U labelu 11 fingers records mu vychází debutové album AKIKO a následně u labelu Naked record vydává další album pod názvem Matters.
Jako DJ se Radan Just prezentuje styly jako jsou abstrakt hip hop, breakbeat, minimal, house, jazz a různé eklektické podoby těchto stylů.

TARABASS
(Oficiální zastoupení výkonných umělců OSA Praha a INTERGRAM Praha)
O klubovou scénu se začal aktivně zajímat od roku 2003, ale oblíbenost k elektronické hudbě byla již v mládí. V tomto roce zakládá svou první rezidentní klubovou akci Tarabass special, která se stala velice oblíbenou na prostějovském regionu ze kterého pochází. Seznamuje se s promotion agency Strobe, se kterou spolupracuje dodnes. Na základě této externí spolupráce přijímá pozvaní na vystoupení po různých moravských klubech. Rok poté dostává příležitost poprvé vystoupit živě na zlínském rádiu Kiss Publikum, kde v pořadu Kissmania odehral svůj první breakbeatový djset.
Elektronická hudba ho pohltila natolik, že v roce 2005 se seznamuje s technikou na základě, které vzniká jeho první vlastní hudební produkce, jejíž se technika zpracování stále zlepšuje. První hudební úspěchy byly na slovenské Spaceparade 2005/6 a poté následovala řada dalších songů - v roce 2006 track pro taneční párty Citadela Evolution a hned na to v roce 2007 oficiální remixy pro chorvatskou skupinu Karma a mnoho dalších. Z důvodu tvorby pro různé interprety nemá vyhraněný styl, přes to se jeho tvorba ubírá electro-houseovým stylem a komerčními tanečními songy. Stále zkoumá zvuky, promíchává styly, takže uvidíme kam se stylově bude vyvíjet.
V současné době patří mezi DJs hrající breakbeat / electro tech house po různých klubech jak v Čechách, tak i zahraničí. Své DJ sety a tracky mixuje na různých rádiích - nejčastější na slovenském rádiu Go DJ, českém rádiu Kiss Publikum nebo slovenském rádiu FM. Svou rezidentní klubovou akci nesoucí název Tarabass club night má ve svém rodném městě Prostějov v klubu Apollo13.

KNOM
Ostravský DJ aktivně hrající od roku 1998, kdy začínal hrát drum&bass. Od roku 2000 postupně přechází na styly jako jsou hardtek, tribe či mental. Rok na to se stává jedním z členů LuXoR sound systemu, ve kterém působí dodnes. V roce 2005 pak Knom přichází s dalším stylem a začíná hrát nu-school breakz, electro, dirty & fidget house.

LX IX (uk)
Bližší informace o tomto anglickém DJi, který bude koncem letošního roku na několikadenní návštěvě České republiky, se nám v době uzávěrky této tiskové zprávy nepodařilo získat. Avšak místo slov vám nabízíme odkaz http://soundcloud.com/lx-ix na kterém naleznete sety tohoto DJe, které vám napoví jaký hudební styl od něj, v pátek 18.12.2009, můžeme všichni s největší pravděpodobností očekávat.


SMOKE ESSENCE 42 HLÁSÍ ZMĚNU LINE UPU
DJ Radan Just se z důvodu nemoci nezúčastní dnešní SMOKE ESSENCE (18.12.2009). Avšak po domluvě (a omluvě) zahraje na některém z dalších dílů této ostravské klubovky. Tímto se všem, kteří se na Radana těšili, omlouváme a přinášíme vám pozměněný line up dnešní a pro tento rok poslední SMOKE ESSENCE v klubu Cafe de la Ostrava na Stodolní ulici v Ostravě.

LINE UP
20:00 – LX IX (uk)
22:00 – Piri
00:00 – Tarabass
02:00 – Knom